Puslapiai

30 birželis 2011

Burnoje tirpstanti kiaulienos papilvė

Labai skani mėsytė, dar kartelį mano odė aguonelei. Vienas iš mėgiamiausių blogų, su mano skonio receptais, puikiom nuotraukom ir paprasta, miela be jokios arogancijos šeimyninkute :)*
Vyras vis zyzdavo, kad nori paprasto..normalaus maisto... šian buvo labai pateikintas, klausė už ką lepinu..., o aš gi išsirinkau rodos paprasta, greita patiekaliuką :)


9 gabalėliai pjaustytos papilvės
4 šaukštai majonezo
3 šaukštai aliejaus
kmynų
druskos
pipirų
paprikos miltelių
salierų lapų
svogūno laiškų
česnako

Marinuoti kaip aguonėlė aš neturėjau laiko, mėsytę pagardinau druska, pipirais, spaustu česnaku, kmynais, paprikos milteliais ir apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių, vos, kol apskrudo.
Stiklinį kepimo indą ištepiau majonezo+aliejaus+česnako padažu, klojau eilę kepsniukų, vėl aptepiau padažu, pabarsčiau svogūno laiškais, salierų lapais ir užpyliau gal 100 ml. vandenuko.


Kepiau orkaitėje 180 C. apie 20 min.
Skanaus!!!

29 birželis 2011

Tortilijos su faršu


6 tortilijos
700 gr. maltos jautienos ( tinka ir kiauliena)
kelios skiltelės česnako
2 pomidorai
2 svogūnai
jalapeno pipiro
padažo skirto tortilijoms
140 gr. sūrio

Tortilijas ištepti padažu, dėti pakepintą su česnaku faršą, pjaustyti pomidorus, svogūnus, jalapeną, apibarstyti sūriu, susukti ar apkepti iš abiejų pusių ant grilio.
Skanaus!!

Šparaginės pupelės su dešrelėmis

Šparagines mėgstu visai paruoštas, užmačiau pas Reda receptuką ir išbandžiau, skanu labai !


0.5 kg. šparaginių pupelių
6-7 medžiotojų dešrelių
svogūnas
šaukštas sviesto
keli šaukštai pomidorų padažo
druskos
pipirų

Šparagines pupeles nukarpyti iš abiejų galų ir apvirti apie 20 min. Supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą apkepti smulkiai pjaustytą svogūną, suberti dešreles, veliau šparagines pupeles,, viską apkepti iki kol apskrus.
Prieš baigiant sudėti pomidorų padažą.
Pabarstyti druska, pipirais.
Skanaus!!

27 birželis 2011

Persikų džemas

TOBULAS !!! :)


2 kg. persikų
1 kg. cukraus
1.5 arbatinio šaukštelio citrinos rugšties

Persikus nukaulinti ir permalti mėsmale. Užpilti cukrumi ir palaikyti apie valandą. Dėti puodą ant ugnies ir mediniu šaukštu maišant virti apie 40 min., vis nugraibant susidariusias putas, pavirus pusvalandį, putų jau nebeturėtų būti, tuomet džemas išvirtas. Suberti citrinos rūgštelę ir dar pavirti apie 7-10 min.
Supilstyti į stiklainius ir užsukti dangteliais. Apversti ir uždengus rankšluostuku palaikyti, kol atvės.
Laikyti šaltai.
Skanaus !!!

26 birželis 2011

Kokoso pieno tortas




Pagrindui:

300 gr. oreo sausainių
100 gr. sviesto

Masei:

800 gr. kokoso pieno
1 kg. švelniosios varškės
200 ml. cukraus
100 ml. Malibu likerio
6 arbatiniai šaukšteliai želatinos
braškių, mėtos lapelių papuošimui


Sausainius sumalti,ir sumaišyti su minkštu sviestu. Iškloti 26 cm. formos dugną ir statyti į šaldytuvą, kad atvėstu.
Varškę išsukti su viena skardine 400 gr. kokoso pieno, supilti likerį, cukrų ir gerai permaišyti.
Želatiną užpilkite likusiu kokoso pienu ir palikite apie 20 min. išbrinkti. Dėkite į garų vonelę ir maišydami ištirpinkite, tik neužvirinkite!!
Šiek tiek praaušusią želė masę įmaišykite į varškės masę ir gerai permaišykite. Supilkite viską ant pagrindo. Statykite į šaldytuvą. Kai masė pradės stingt, po 15-20 min. papuoškite tortą.



Skanaus!!!

recepto šaltinis: čia

25 birželis 2011

Mojito kokteilis

Skanuuu :)



20 ml laimų arba citrinų sulčių
10 ml cukraus sirupo
40 ml baltojo romo
truputį sodos vandens
12 mėtos lapelių

PARUOŠIMAS:

Mėtos lapelius sumaigyti stiklinėje. Supilti laimų arba citrinų sultis ir cukraus sirupą, išmaišyti. Įdėti nemažai ledo ir supilti romą, vėl išmaišyti. Įpilti šiek tiek sodos vandens ir įmesti į gėrimą mėtos šakelę.
Skanaus !!

23 birželis 2011

Keksiukai su karamelizuotais migdolais

Už jų receptą noriu padėkoti Linstai , jie puikūs!!


20-čiai keksiukų reikės:

300 gr. kambario temperatūros sviesto
225 gr. cukraus 
4 kiaušiniai
10 šaukštų vandens
300 gr. miltų 
1.5 šaukštelio kepimo miltelių


Sviestą išsukti su cukrumi, po vieną sumušti kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant, supilti vandenį ir suberti miltus persijotus su kepimo milteliais. Kepti 180 laipsnių 20 min., likus 5 minutėm iki pabaigos kepimo užtepti užpilą.

Užpilas:


100 gr.sviesto 
50 gr.cukraus
2 valg.šaukš.pieno
100 gr.migdolų drožlių


Viską sudėti į keptuvę maišant užkaitinti iki virimo,nukelti nuo ugnies ir ištepti keksiukus. Ir vėl pašauti kepti.


Skanaus!!!



Bulvinai blynai

Pusrytinės bandelės

Jos puikios !!! Kvapnios, purios, o paskrudintos prie grill mėsytės beprotiškai traškios.


 
(15 bandelių)

500 gr. miltų
250 gr. pieno 
20 gr. šviežių mielių
2 kiaušiniai (1 aptepimui)
50 gr. cukraus
50 gr. margarino
5 gr. druskos
citrinos arba apelsino žievelės ar vanilės


Mieles ištrinti su cukrumi, supilti šiltą pieną ir pastatyti šiltai, kad sureaguotu.
Išplakti kiaušinį su druska, supilti mielių mišinį ir suberti miltus, gerai išminkyti, pabaigoj supilti lydytą margariną ir įtarkuoti citrinos žievelės.Užminkyti  tešlą ir pastatyti šiltai, kad padvigubėtu.
Kaip tešla pakyla padalinti į 15 rutuliukų.




Sudėkite bandeles ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir palikite kilti apie 30 min. Tada aptepti kiaušiniu ir kepkite 230-250 ° C temperatūroje apie 10-15 minučių.


Skanaus!!



22 birželis 2011

Kopūstų salotos su moliūgo sėklom


1 kg. kopūsto
0.5 kg. morkų
sauja moliūgo sėklų
druskos, cukraus, pipirų, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus.
Sutarkuoti kopūstą, morkas, pakepinti moliūgo sėklas, viską sumaišyti, pagardinti prieskoniais, pašlakstyti citrina ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus !!

21 birželis 2011

Šparaginės pupelės apsuktos šonine

Vienas iš mėgiamiausių patiekalų vasaros-grillio sezono metu. Idėja radau pas Neringą.


Šparaginių pupelių
Plonai pjaustytos šviežios šoninės  ( tinka ir šalto rūkymo iš bėdos :D )
druskos
pipirų

Šparagines pupeles apvirti apie 20 min. Apkarpyti abiejų pusių galus. 4-5 pupeles įsukti standžiai į šoninės gabalėlį. Pabarstyti druska ir pipirais.


Dėti ant grotelių ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių.
Skanaus !!!

20 birželis 2011

Tortas Napoleonas

Nemėgstu riebių sviestinių kremų, ir dar dažnai būna, kad lakštai nesusigeria tuo sviestu tai sluoksniai išsidraiko.
Šis tortas kitoks, pūslėtas, neriebus, kremu susigėrusiais lakštais, visų buvo išgirtas, jau ir užsakymų gavau :)
Ir nėra taip sudėtinga kaip atrodo, pagaminti neužtrukau ne valandos.


Tiesa receptuko paieškos baigėsi ties Indrės virtuvė, iš ten nuoroda į video filmuką.

Tešlai:

600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos

Viską ruošiau kombainu, subėriau miltus, minkštą sviestą, palikau maišytis, vėliau kiaušinis, grietinė ir druska, viskas, dar palikau 3-4 min.  maišytis.Tešla labai maloni, nelimpa prie rankų. Suformavau  9 rutulėlius ir pastačiau keliom val. į šaldytuvą.


Iš karto ruošiau kremą, nes dar reikėjo geros valandos jam atvėsti.

Kremui reikės:
750 ml. pieno
1 vanilės ankšties
7 trynių
220 gr. rudo cukraus
75 gr. miltų
150 gr. sviesto


Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir pilti  juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm. pločio ir keliu mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus,( man blynai labai lipo, todėl vos pabarstydavau paviršių miltais) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje,kol paruduoja 7-10 min.
Aš kaip iškepiau lakštus lengvai tariant pašiurpau... kaip vis viso to sulipdyti tortą??? :)
Pūslėti baisiausiai.., bet tai ir yra šio torto "arkliukas" :)


Nieko nereikia pradurinėti ar laužyti..Lakštą dedame puslėta puse į apačią, vos spustelime, pertepame kremu ir vėl puslėta pusė į apačią , o aptepimui lieka tiesus paviršius.
Tiesa !! Vieną lakštą kokį negražiausia atidedame torto papuošimui, trupiniams :)


Sutepame visus lakštus, vos spustelime visą tortą, kad šiek tiek susėstu, aš dar paslėgiau pjaustymo lentele ir dedame 3-4 val. į šaldytuvą. Išėmus tortas pasėda gerokai, suminkštėja ir gaunasi labai gražios formos, apipjaustome kraštus, ir jau galime jais mėgautis prie kavos :)


Sutrupiname lakštą kurį buvom atsidėję, sutrupiname tarp pirštų, trupiniai turėtų gautis stambūs ir paskrudiname sausoje keptuvėje iki rudos spalvos. Aptepame visą tortą kremu ir aplipiname trupiniais.


Kad pilnai suminkštėtų lakštai dar paliekame šaldytuve 3-4 val. Pabarstome gausiai cukraus pudra.
Skanaus !!!


17 birželis 2011

Provanso žolelių duonelė

Išsikepiau sau, mėgaujuosi su savo sūdytos lašišos gabalėliu..



Provansų žolelių duonelės receptas






Šįkart, pridėjau sezamo sėklų ir paprikos miltelių.

Vištienos širdelės

Kartą metuose mano skrandis išsireikalauja kepenėlių ar širdelių :)


700 gr. širdelių
2 morkos
2 svogūnai
česnako
druskos
pipirų, lauro lapų
keli šaukštai miltų
120 gr. sviesto
100 ml. grietinėlės
200 ml. vandens

Apipjaustyti nuo lašinukų, gyslelių širdeles ir apvirti 10 min. vandenuke su pipirais ir lauro lapais. Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, suberti širdeles, apkepti, tuomet suberti tarkuotas morkas, viską šiek tiek apskrudinti. Pabarstyti miltais, pakepinus minutę, supilti vandenį, uždengti dangčiu ir troškinti apie pusvalandį. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę, viską gerai permaišyti patroškinti dar 10 min. ir skanaus !!

15 birželis 2011

Pyragas su sausainiais ir varške


4 pakelių sausainių
600 gr. varškės
200 gr. cukraus
250 gr. sviesto
2-3 valg. šaukštų aguonų
200 g juodojo šokolado
2 arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Sviestą, cukrų gerai ištriname. Sudedame varškę, vanilinį cukrų, aguonas ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Išdėliojame sausainių eilę (norimo pyrago dydžio), tepame paruoštą varškės masę, vėl sausainių ir taip sluoksniuojame. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių. Pyragą su sausainiais ir varške truputį paspaudžiame ir dedam į šaldytuvą 6-8 val. Šokoladą ištirpiname, truputį atvėsiname, aptepame pyragą ir dedame į šaldytuvą kol šokoladas sustings. 




Recepto šaltinis: čia

14 birželis 2011

Jautienos mėsainis su žolelių sviestu

Turiu nauja grillį, naują storą knygą barbekiu patiekalai, todėl tikiuosi gausiai papildyti grillio patiekalų skyrelį :)


1 kg. maltos jautienos
druska, pipirai
žolelių sviesto

Nurašysiu tiksiai receptą iš knygos.

Greitai kuo mažiau liesdami, iš maltos mėsos suvyniokite kamuoliuką, šiek tiek sulpokite ir per vidurį įspauskite duobutę. Į ją įdėkite grežinėlį sviesto ( Sviestas tirpsta ir drėkina mėsą). Užgaubkite, kad sviestas atsidurtu viduje, paplokite šiek tiek ir apibarstykite druska ir pipirais. Maltinius sudėkite ant grotelių, vėl apibarstykite druska ir pipirais. Uždenkite dangtį ir kepkite 7 min. Apverskite ir vėl 7 min. Kepsninėje paskrudinkite alyvuogių aliejum apšlakstytas bandeles.

13 birželis 2011

Aguonėlės ricottos tortas su braškėmis

Ačiū mieloji už puikutį torčiuką !! tiek laiko aš svajojau apie jį, dabar sėdžiu..kavą geriu.. gabalėliu užkandu..tobulas pirmadienio rytas!!
(sesuo užkrėtė su Tobulas, jau pačia erzina, bet, kad man visur ir pradėjo reikėt šio žodelio :))


Pagrindui:

300 gr. sausainių
100 gr. sviesto

Varškės masei:

500 gr. ricottos sūrio
100 gr. sviesto
4 kiaušiniai
120 gr. cukraus
60 gr. miltų
citrinos žievelė
žiupsnelio druskos
braškių, mėtų lapelių, pakelis želė torto užpilui.



Darome pagrindą: sausainius susmulkinam, aš sumalu mėsmale. Ištirpiname sviestą ir gerai sujungiame su sausainių trupiniais. Tolygiai išklojame tortinės formos dugną.

Varškės masei išsitirpiname sviestą. Ricottą, kiaušinio trynius, 60 gr. cukraus, įtarkuotą citrinos žievelę išsiplakame. Supilame sviestą ir toliau paplakame. Atsargiai įmaišome miltus. 
Kiaušinio baltymus išsiplakame su žiupsneliu druskos, bei palaipsniui supilant likusį cukrų, iki purumo. Šią gautą masę sujungiame su varškės mase ir sukrečiame į tortinės formą.

Kepti į 180° - 45 min.  Ataušinti formoje. Išdėlioti braškes ir užpilti paruoštu tortų užpilu.




Statyti į šaldytuvą, kad atvėstu.
Skanaus!!!



10 birželis 2011

Provanso žolelių duonelė

Ar skani nežinau, kepiau lauktuvėm, bet namie aromatas buvo pritrenkiantis.. Ačiū Daivutei, kad iškėlė receptuką į dienos šviesą :)




Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų
2 st. kvietinių miltų
1 a.š. sausų mielių
3 v.š. alyvų aliejaus
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos

stiklinė-200ml.

Užpilui:
5 v.š. alyvų ar kito aliejaus
3-4 sk. česnako
3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, mairūno


Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.

Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.





Po valandos:







Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai.
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis.









 ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė.




Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.




Recepto šaltinis:čia