Puslapiai

17 kovas 2012

Varškės apkepas

Ačiū Elenai,  apkepas tobulas !!



1 kg. varškės
6 M dydžio kiaušiniai
200 gr. manų kruopų
200 gr. cukraus
100 ml. pieno
100 gr. margarino

Formos dugnui:

šaukštas sviesto
3-4 šaukštai džiūvesėlių

Varškė pertrinti per sietelį. Kiaušinių trynius įmaišyti į varškę, sudėti manų kruopas,supilti pieną ir tirpintą margariną. Standžiai išplakti baltymus su cukrumi. Sumaišyti abi mases į vieną. Leisti pastovėti apie valandą. Formą ištepti su šiek tiek sviesto ir pabarstyti gausiai džiūvėsėliais, supilti masę ir kepti 190 C. 40 min. Skanaus ! 


13 komentarų:

  1. Ar išduotumėte papuošimo paslaptį? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kam ta bjaurastis margarinas? juk sviestukas butu daug geriau?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki! Vakar iskepiau, o siandien jau nei kvapo :) Is visu keptu varskes apkepu sitas pats skaniausias :) Tikrai vertas pavadinimo - TOBULAS!

    AtsakytiPanaikinti
  4. as jau taip labai seniai kepu,tikrai gardus iseina.tik as manu kruopas mirkau atskirai pusvalandi su pienu.o tada pilu i bendra mase.

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai puikus apkepas;)visa seimyna patenkinta buvo ir netgi nustebinta, sake ir vietoj deserto galetu buti;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai nerealaus skonio, nuo siol tik toki ir kepsiu..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kad geri komentarai , tai reikia kepti...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Apkepas ištiesų tobulas, - nei pridursi nei atimsi. Minkštas, purus, saldumas tiksliai toks kokio norėtųsi. Likome sužavėti :) Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti